Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/08/screenshot467699.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Рованпера няма да се върне в рали „Финландия” – Sportove
Намери ни
To Top

Рованпера няма да се върне в рали „Финландия”

Световният шампион Кале Рованпера няма да продължи участието си в рали „Финландия” по системата Суперрали, стана ясно късно снощи. Първоначално финландецът беше включен в стартовия списък за днешния ден на състезанието, но пораженията по шасито на неговия Тойота Ярис Rally1 се оказаха твърде тежки, за да се върне той в състезанието.

Кале беше начело с аванс от почти 6 секунди до катастрофата си в осмата отсечка вчера, където изпусна задницата на спиране за бърз ляв завой, оттам задното дясно колело стъпи в канавката и колата му се преобърна.

Снощи ФИА и Тойота положиха сериозни усилия, за да се върне Рованпера в състезанието, като тимът получи допълнителен един час, за да прибере колата в закрития парк, тъй като техническият делегат на ФИА поиска още време, за да прегледа пораженията по автомобила.


Рованпера обяви, че е „много разочарован” от отпадането си, но обеща на феновете си да се върне по-силен за следващия старт – рали „Акрополис” през септември.

Също вчера отпаднаха още две от звездите в челото – миналогодишният победител Ойт Танак спря заради повреда в двигателя след тежък удар при компресия в третата отсечка, а Есапека Лапи катастрофира с висока скорост в петия етап. Двамата също няма да могат да се върнат в състезанието, което днес продължава с 8 скоростни отсечки с обща дължина 160 километра.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558