Намери ни
To Top

Николай Стоянов пред Sportal.bg: Очакват ме нови предизвикателства със Спартак през новия сезон

Николай Стоянов ще започне третия си пореден сезон с екипа на Спартак Плевен. Един от най-сърцатите български баскетболисти подписа нов договор с плевенчани преди няколко дни, превръщайки се в третия състезател на тима, който продължава с отбора след Станимир Маринов и Цветомир Чернокожев. Пред Sportal.bg Стоянов изрази радостта си от факта, че остава в Спартак и през новата година.


„Радвам се, че отново ще бъда част от Спартак. Очакват ме нови предизвикателства с отбора през следващия сезон. Знам, че всички привърженици ще са в залата и ще бъдат зад нас в това, което ни предстои“, сподели Стоянов.

През миналия сезон варненецът бе сред най-резултатните играчи в състава на Спартак, записвайки средни показатели от 12.5 точки, 3.7 борби и 2.2 асистенции при 41% стрелба от тройката в редовния сезон на НБЛ. В първата си година със спартаклии пък той бе и топреализатор на тима, като реализираше по 14.2 точки, в комплект с по 4.1 овладени топки и 2.5 завършващи подавания при 45% стрелба отдалеч през сезон 2021/22.

Снимки: Sportal.bg

Ощр от категория Баскетбол