Намери ни
To Top

Бунтуващият се Мбапе с гол за ПСЖ в началото на ерата “Луис Енрике”

Пари Сен Жермен победи с 2:0 Льо Авър в първия приятелски мач от лятната подготовка за френските шампиони. Головете за парижани отбелязаха Юго Екитике (53’) и суперзвездата Килиан Мбапе (90’).

Това бе първи неофициален мач на новия наставник Луис Енрике, а дебюти в контролата записаха новите попълнения Марко Асенсио, Люка Ернандес, Милан Шкриняр, Мануел Угарте, Канг-Ин Лий и Шер Ндур. Суперзвездата Килиан Мбапе се появи през второто полувреме и поигра около 25 минути в контролата.


През първата част ПСЖ логично имаше повече притежание на топката, но не успяваше да създаде кой знае какви ситуации пред вратата на Льо Авър. Най-чистата възможност се отвори пред Марко Асенсио, който в 31-вата минута стреля, но стражът на Льо Авър изби.

Притеснения за парижани донесе кореецът Канг-Ин Лий, който в края на първото полувреме се хвана за задната част на бедрото и излезе от игра, като не продължи мача.

През втората част наставникът на парижани смени целия си състав. Така дойде 53-тата минута, когато ПСЖ откри резултата. Юго Екитике получи добър пас от Шер Ндур и първоначалния му удар бе отразен от вратаря на Льо Авър, но при добавката си нападателят не сгреши – 1:0 за парижани. В 65-ата минута пък за ПСЖ се появи суперзвездата Килиан Мбапе, чието бъдеще все още е напълно неясно след отказа му да поднови договора си с клуба.

Така в самия края на срещата именно Мбапе вкара втория гол за тима. След разменено двойно подаване с Шер Ндур големият талант на френския удар намери мрежата с нисък удар и оформи крайното 2:0 в срещата.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол