Намери ни
To Top

С двойно повече ученици и популярни чуждестранни треньори стартира баскетболната академия на Дарби

Баскетболната академия с английски език на Дарби стартира в парк хотел „Асарел“ в град Панагюрище. В сравнение с миналата година, участниците, желаещи да съчетаят обучението със спорта са двойно повече и лагерът стартира с общо 140 деца от цялата страна и около 15 треньори и преподаватели по английски език. Програмата включва обучение по английски език, двуразови тренировки и вечерни занимания и забавления.

Баскетболната акдемия ще се проведе от 16 до 29 юли като, за да вземат участие в нея специално от Сърбия пристигат едни от най-добрите баскетболни треньори – Бранко Максимович и Ненад Петрович.


– Бранко Максимович е главен треньор на Локомотив-Кубан на ВТБ Обединена Лига, има над 5 години опит в Адриатическата лига, бил е и главен треньор на Цървена звезда.

– Ненад Петрович има над 8-годишен опит като треньор в Партизан-Белград, бил е асистент-треньор на Торонто Раптърс в НБА и повече от 5 години е бил треньор в Китай.

В академията участват и български треньори и баскетболни играчи, сред които:

– Янчо Янков – кондиционен треньор, носител на купа „Лиляна Ронкети“ с БК Левски; Европейски шампион с младежка юношеска формация на България, няколко пъти национален шампион на България и носител на купата на България.

– Михаил Капитанов – асистент треньор на БК Черноморец и сребърен медалист от 2022/2023

– Пламен Алексиев – старши треньор на БК Ямбол и най-етичен треньор за сезон 2022/2023

– Кристияна Георгиева – треньор в детската школа на Черноморец

Спортен мениджър на академията е Георги Боянов, един от най-добрите български баскетболисти в Националната лига.

По време на баскетболната академия, освен всекидневните тренировки, ще се проведат няколко събития, мачове и състезания за умения и качества. И тази година в рамките на академията ще бъде обявен МВП и участниците ще имат възможност да кандидатстват за 100% и частични стипендии в средни училища и университети в Америка и Европа.

Баскетболната академия на Дарби дава възможност на млади надежди от България да продължат своето обучение и развитие в престижни учебни заведения от цял свят и да надградят своята баскетболна кариера от ранна възраст. Пример за това е миналогодишната участничка в баскетболната академия – Мария Томова, която получи 90% стипендия за обучение в американско пансионатно училище.

Първата седмица от баскетболната академия ще бъде закрита на 22 юли от 10:30 до 12:30 часа в зала „Асарел“.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558