Намери ни
To Top

Барселона върна Уили Ернангомес в Европа

Отборът на Барселона обяви входящия трансфер на тежкото крило Уили Ернангомес. Испанският национал се завръща в Европа с екипа на каталунците, слагайки подписа си върху тригодишен договор.

По този начин Ернангомес отново ще се подвизава в испанската Лига Ендеса за първи път от седем години насам, след като преди това той се състезаваше за Реал Мадрид. Именно “лос бланкос” имаха възможността да изравнят офертата на Барселона и да запазят правата му в Испания, но в полунощ срокът да го направят изтече и баскетболистът вече можеше да подпише сделката си с Барса.


Ернангомес не успя да се наложи в Националната баскетболна асоциация и след седем години в лигата той се ориентира към завръщане в Европа. 211-сантиметровият състезател записа средни показатели от 6.9 точки и 4.7 борби през миналия сезон с отбора на Ню Орлиънс Пеликанс, а преди това игра и за Шарлът Хорнетс и Ню Йорк Никс.

Преди да замине за НБА Ернангомес бе част от Реал Мадрид в период от пет години, като две от тях прекара във втория отбор на столичани, а още две – под наем в Севиля.

Ощр от категория Баскетбол