Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/07/screenshot460777.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Каземиро говори за своите възхищение към Меси, напускане на Реал Мадрид, адаптация в Ман Юнайтед и роля на лидер – Sportove
Намери ни
To Top

Каземиро говори за своите възхищение към Меси, напускане на Реал Мадрид, адаптация в Ман Юнайтед и роля на лидер

Халфът на Манчестър Юнайтед Каземиро е лицето на корицата на юлския брой на бразилското списание Placar. Оттам разпространиха откъси на интервюто с опитния полузащитник, като в тях той говори за възхищението си към Лионел Меси, за раздялата си в Реал Мадрид и за първия си сезон с екипа на “червените дяволи”.

За уважението си към Лионел Меси

Меси беляза една ера и винаги е бил конкурентоспособен с Барселона и Аржентина, той беше неизбежен. Който обича футбола, обиква Меси.


Беше удоволствие да играя срещу него. Няма нужда да говорим за него, достатъчно е само да му се възхищаваме.

За напускането на Реал Мадрид

Имах редица причини да го направя. Говорейки за това, разбира се, че го обсъдих с моето семайство. За мен е важно да говоря със семейството ми. Те приеха, че всичко щеше да бъде добре. Жена ми, семейството ми, децата ми… разбира се, че е важно и тяхното щастие. Това беше моята възможност да напусна голям клуб, докато съм на върха, и то на възраст, която все още ми позволява да имам необходимата воля да се пробвам в друга страна. Ако бях получил предложението две-три години по-късно, нямаше да сменя Реал Мадрид с друг гранд. Нямаше да имам нужната амбиция да сменя първенството.

За успешната адаптация в Манчестър Юнайтед

Всички към клуба са толкова привързани към мен. Почувствах се обичан още от първия ден, което не беше лесно предвид това, че прекарах 10 години в Реал Мадрид. Разбира се, всеки иска привързаност и уважение, както и да бележи ера на трофеи. Не очаквах обаче да спечеля толкова бързо любовта на феновете. Много е удовлетворяващо и останах изненадан. Това е в резултат на работата на терена. Получи се доста добра комбинация от фенове, служители и играчи, като това беше много важно за моята адаптация.

За ролята на лидер в новия си отбор

Честно казано, харесва ми да бъда сред лидерите на отбора. Да бъда лидер, да се грижа за останалите, да бъда като баща, да преследвам определени неща. Харесва ми да бъда модел за подражание, да бъда първият, който пристига, допада ми тази роля. Капитанската лента е просто един символ, но така играчите имат отговорността да говорят с рефера и с останалите футболисти. Допада ми да бъда този примерен играч. Целите ми? Да спечеля световната титла с Бразилия и да върна Манчестър Юнайтед на върха.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558