Намери ни
To Top

Любо Ганев: Най-важното е, че момчетата проявиха характер

В Анахайм е рано сутринта – по-малко от 24 часа след първата победа на мъжкия национален отбор на България в последните 7 мача. Президентът на БФВолейбол Любо Ганев макар и още сънен, логично бе доста словоохотлив пред BGvolleyball.com, след като избраниците на Пламен Константинов зарадваха волейболна България с успеха си над Иран с 3:2.

„Тази победа най-после трябваше да дойде“, заяви босът на федерацията.


„Загубихме няколко мача с по 2:3 и най-после дойде времето, когато ние да се радваме. Най-важното е, че момчетата проявиха характер. Серията от поражения със сигурност ги натоварваха психически и се радвам, че излязохме от този лабиринт“.

Ганев иска да спечелим поне още един от оставащите ни мачове, за да си гарантираме на 100% оставането в Лигата и догодина.

„Този факт ще ни помогне и да не нарушаваме плана за подготовка за Европейското. Победата над Иран дойде и без Алекс Николов и Цветан Соколов“, допълни президента.

На въпроса защо не казва и името на Матей Казийски и дали MVP-то на финалната серия за титлата в Италия ще облече екипа отново екипа на България шефът на волейболната ни централа бе лаконичен:

„Пламен Константинов ще съобщи, когато му дойде времето и след като разговаря окончателно с Матей“.

Ощр от категория Волейбол