Намери ни
To Top

Слукас: Тръвам си с чиста съвест

Костас Слукас се сбогува с отбора на Олимпиакос, след като по-рано днес “червено-белите” обявиха, че гардът няма да продължи кариерата си в тима и напуска след тригодишен престой. Гръцкият национал излезе с емоционална публикация в “Инстаграм”.

“В живота на един спортист има хубави и лоши моменти. След завръщането ми в Олимпиакос прекарах три години, пълни с титли и успехи.


Започнахме с отбор, който се състезаваше само в Евролигата, а след това станахме и шампиони на страната в две поредни години. Бяхме лидери в Евролигата, утвърдихме се във Финалната четворка и спечелихме уважението на всички противници.

Днес пътищата ни с Олимпиакос се разделят. Безграничното ми уважение към братя Ангелопулос не се променя. Ето защо прекарахме толкова много часове в скорошната среща в търсене на решение. Всички в отбора имахме една цел, вървяхме напред и успявахме, защото независимо дали губехме или печелехме, винаги го правехме заедно.

Чувствам, че не успях да вдъхна същото уважение към всички.

Горчивината във финала обаче не променя трите прекрасни години. Тръгвам си с чиста съвест и с мисълта, че направих каквото можах, почитайки фланелката. Борех се със съотборниците ми, щаба и ръководството на тима, което ми се довери в труден момент за организацията. Надявам се, че съм върнал достатъчно на клуба”, написа Слукас.

Ощр от категория Баскетбол