Намери ни
To Top

Олимпиакос загуби още един от големите си лидери

Отборът на Олимпиакос ще трябва да преживее още един удар след изминалия прекрасен сезон, в който тимът постигна требъл в Гърция и достигна до финала в Евролигата. След като Александър Везенков пое в посока Сакраменто Кингс, сега “червено-белите” се разделят и с плеймейкъра Костас Слукас, който няма да поднови договора си с клуба. Новината бе оповестена официално от 14-кратните шампиони на първенството в южната ни съседка.

“Костас, благодарим ти за всичко, което даде на Олимпиакос през последните три години. Благодарим ти за огромния принос за спечелването на петте трофея и за класирането на две поредни Финални четворки в Евролигата. Желаем ти всичко най-хубаво”, гласи посланието, което от Олимпиакос публикуваха в социалните мрежи.

Това бе вторият престой на Слукас в Олимпиакос след този от 2008-а до 2015-а. Следващото му приключение най-вероятно ще бъде завръщане в тима на Фенербахче, където се подвизаваше в рамките на пет години от 2015-а до 2020-а.

През последните три сезона в Гърция 33-годишният плеймейкър спечели две шампионски титли, триумфира с Купата на страната още два пъти и вдигна Суперкупата веднъж. През миналия сезон в Евролигата той записа средни показатели от 9.2 точки, 2.1 борби и 4.3 асистенции, помагайки на отбора си да стигне до финала на турнира.

Ощр от категория Баскетбол