Намери ни
To Top

Васил Христов пред Sportal.bg: Момчетата са победители, целта е Дивизия “А”

Селекционерът на младежкия национален отбор на България по баскетбол Васил Христов коментира предстоящото участие на тима ни на Европейското първенство в Дивизия “Б” в Скопие. Наставникът на “лъвчетата” определи класиране за Дивизия “А” като основната цел на отбора ни.

“Няма леко Европейско първенство. Изправени сме пред сериозни съперници, но целта пред нас е да се класираме за Дивизия “А”.


Момчетата са победители и са момчета с характер, готвят се да изпълнят целта. Тя е реална, защото отборите, с които играхме досега на контролните срещи, са сериозни. Показват една твърда и агресивна игра, каквото се стремим и ние да правим. Стоим равностойно и дори побеждаваме такива отбори. На Европейското е важно да спечелиш правилния мач. Спомняме си миналата година колко хубаво играха и как на четвъртфиналите един мач с лош процент на стрелбата отпаднаха с голяма доза шанс. Надяваме се шансът също да е с нас. На първо място трябва да се фокусираме да излезем от групата, а след това да продължим мач за мач и да се напасваме и адаптираме към ситуацията.

Ирландия е непредвидим отбор, тъй като те разполагат с много състезатели, които идват от колежанската система. През миналата година те бяха на един кош от това да се класират за първата осмица, така че не трябва да се подценява нито един съперник. Неприятното е, че това е състав, който не играе контроли с други национални отбори. Имаме информация обаче за техния състав и сме разучили подробно състезателите им.

Чехия идва от Дивизия “А” и са с голяма част от състезателите си от миналогодишния състав. Треньорът е същият, така че те определено са подготвен съперник – изиграха седем контроли. Северна Македония е отбор-домакин и отбор, който с този набор е играл в Дивизия “А”. Нито един отбор не трябва да бъде подценяван, защото и Словакия е състав, който играе изключително твърдо. Не се знае спрямо програмата как биха се напаснали дните и общо взето може да се случи в даден ден твоят отбор да не е толкова свеж колкото противника. Винаги трябва да се стараеш и да се фокусираш мач за мач и чак когато мине един двубой, да мислиш за следващия”, сподели Христов.

Какво още каза Васил Христов, може да чуете в прикачения видеоклип.

Снимки: Владимир Иванов

Ощр от категория Баскетбол