Намери ни
To Top

Виктор Гергов пред Sportal.bg: Тази година сме по-добре подготвени и колективът е по-добър

Баскетболистът от младежкия национален отбор на България Виктор Гергов сподели очакванията си за предстоящото начало на Европейското първенство U20 в Скопие. Националите ни са в група с отборите на Чехия, Северна Македония, Ирландия и Чехия, като надпреварата започва в петък.

“Винаги целта е да се класираме в Дивизия “А”. Миналата година не успяхме, но всички се надяваме тази година да успеем и сме концентрирани върху това.


Смятам, че тази година сме по-добре подготвени и колективът е по-добър. Нещата се получават по-добре. Ирландия не е баскетболна нация, но миналата година ни обърнаха от 20 преднина за нас. Ще е тежък мач, но трябва да го спечелим. Чехия и Северна Македония ще са най-трудните ни съперници. Всеки мач обаче ще е тежък. Нека видим дали имаме сили да постигнем целта си”, каза Гергов.

България U20 се намира в група “A” на първенството, заедно с отборите на Словакия, Чехия, Ирландия и Северна Македония. Нашите момчета откриват първенството с мач срещу Ирландия в петък от 14:30 часа. В събота от 22:00 националите ни играят и срещу Чехия, а в неделя от 17:00 ще се състои и двубоят срещу Словакия. Мачът срещу домакините от Северна Македония ще се проведе във вторник от 19:30 часа.

Ощр от категория Баскетбол