Намери ни
To Top

Благой Иванов – Багата срещу Александър Романов по MAX Sport 2

Тази събота Благой Иванов ще се изправи срещу молдовеца Александър Романов в поредната си битка в тежката категория на UFC. Мачът от Лас Вегас ще бъде излъчен на живо от 23:00 по MAX Sport 2. Уикенд програмата на спортните канали включва още волейболния сблъсък България – Сърбия от Лигата на нациите за жени, NASCAR по улиците на Чикаго и Диамантената лига в Стокхолм.

Битката между Благой Иванов – Багата и Александър Романов – Кинг Конг е първата от галавечерта на UFC, която ще противопостави Шон Стрикланд и Абус Магомедов в основното събитие.


Мачът е особено важен за Багата, чийто договор с UFC е към своя край и резултатът от срещата с Кинг Конг може да се окаже решаващ за оставането на българина в най-престижната ММА организация в света.

И двамата бойци имат по седем мача в UFC, като последните два мача на Романов завършиха със загуба на молдовеца, докато Иванов има една победа и една загуба. Всички загуби на българина са със съдийско решение и той бързо се превърна в любимец на феновете със своя атрактивен стил, чести размени на удари и непримирим дух. Мачът ще се излъчи на 1 юли от 23:00 часа по MAX Sport 2.

Програмата на спортните канали ще предложи и последния мач на женския национален отбор по волейбол в Лигата на нациите 2023. „Лъвиците“ ще спорят с двукратния световен шампион Сърбия, а мачът ще се изиграе на 2 юли от 4:30 сутринта по MAX Sport 1. Спортните канали ще ни направят свидетели и на редица други мачове от Лигата на нациите, включително Сърбия – Доминиканска Република, Германия – САЩ, Китай – САЩ и Тайланд – Бразилия. Срещите ще се играят в събота и неделя и ще бъдат излъчени по MAX Sport 2.

Феновете на леката атлетика ще могат да проследят състезанията от Диамантената лига, чийто следващ турнир ще се проведе в Стокхолм на 2 юли от 19:00 часа и ще бъде излъчен по MAX Sport 2.

За първи път в историята си NASCAR Cup Series се пренася на улиците на града. Арена на историческото събитие е град Чикаго, който е следващата спирка от календара за сезона. Сред вълнуваща обстановка и градски улици силните емоции, високите скорости и рева на двигателите са гарантирани за феновете на моторните спортове. Историческото състезание от NASCAR по улиците на Чикаго ще се проведе на 3 юли от 00:30 часа по MAX Sport 1.

*Платена публикация

Ощр от категория Бойни Спортове