Намери ни
To Top

Манчестър Сити ще счупи рекорда за приходи

Манчестър Сити, който през последния сезон постигна исторически требъл, ще счупи британския рекорд за най-високи приходи на спортен клуб в рамките на една финансова година. Прогнозата е „гражданите“ да надхвърлят границата от 700 милиона паунда. Рекордът в момента се държи от градския съперник Манчестър Юнайтед, който през сезон 2018/19 регистрира постъпления от 627 милиона паунда. Всъщност „червените дяволи“ също очакват да подобрят своето постижение, защото преди няколко дни изготвиха прогноза за приходи от порядъка на 630-640 милиона паунда в края на финансовата година.


Иначе Манчестър Сити няма да е далеч и от абсолютния световен рекорд за приходи, регистрирани за една година от футболен клуб. Той бе поставен от Барселона през 2020 година, когато преди да изпаднат във финансова криза каталунците отчетоха приходи, равняващи се на 726 милиона паунда.

Сити събра около 300 милиона паунда само от наградните фондове след триумфите си в Премиър лийг, Шампионската лига и ФА Къп. Приходите от телевизионни права и реклами също са се увеличили,


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол