Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/06/screenshot458006.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Серхио Перес пропуска медийния ден преди Гран При на Австрия – Sportove
Намери ни
To Top

Серхио Перес пропуска медийния ден преди Гран При на Австрия

Отборът на Ред Бул обяви, че Серхио Перес няма да присъства на „Ред Бул Ринг“ в рамките на днешния медиен ден преди Гран При на Австрия, тъй като от снощи не се чувства добре.

„Чеко няма да бъде на пистата днес. Снощи той започна да се чувства зле и днес си почива, за да е сигурно, че ще бъде във възможно най-добро здраве за състезанието този уикенд“, се казва в изявлението на Ред Бул, цитирано от репортери на пистата.

За мексиканеца ще бъде изключително важно той да се възстанови и да бъде в топ форма още утре, тъй като в Австрия ще се проведе вторият за годината спринтов уикенд. Това означава, че за пилотите ще има само един час за подготовка преди да започнат и важните сесии на „Ред Бул Ринг“.

Още утре следобед ще бъде определена стартовата решетка за неделното състезание, а съботният ден ще бъде изцяло посветен на спринта и ще включва втората квалификация и самата спринтова надпревара.

В случай, че и утре Перес не се чувства добре то сред възможните му заместници е и Дениъл Рикардо. Както е известно през тази година австралиецът е резервен пилот на Ред Бул, но не присъства на всяко едно състезание, тъй като споделя тази роля с Лиам Лоусън, който през този сезон е титуляр в японската Супер Формула. Календарът на японския шампионат обаче не предвижда състезание тази седмица, което означава, че най-вероятно Лоусън ще бъде в Австрия.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558