Намери ни
To Top

Георги Глушков участва в първото заседание на новия Борд на ФИБА Европа

Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков се включи в първото заседание на новия Борд на ФИБА Европа.

В словенската столица Любляна новият президент на европейската централа Хорхе Гарбахоса събра колегите си за среща, като следващата такава ще бъде през есента в Швейцария. Той разясни до къде са стигнали преговорите с Евролигата по отношение на календара и на структурата на европейските клубни турнири.

На заседанието новият Борд беше приветстван лично от президента на ФИБА Хаман Нианг и на генералния  секретар на световната централа Андреас Заклис.


Гост беше и президентът на УЕФА Александър Чеферин.

В Любляна беше утвърден съставът на постоянните комисии за следващия мандат. Единодушно Глушков беше утвърден за вицепрезидент на Техническата комисия на ФИБА Европа. Изпълнителният директор на БФБаскетбол Филип Виденов вече е член на Младежката комисия, а Елеонора Рангелова – член на Комисията по състезанията.

Интересен е и фактът, че член на Женската комисия във ФИБА е Михаела Везенкова. Дъщерята на члена на Управителния съвет на БФБаскетбол и президент на Балкан Сашо Везенков и сестра на МВП на Евролигата за сезон 2022/2023 и Спортист номер 1 на България Александър Везенков щепредставлява Кипър в комисията.

Ощр от категория Баскетбол