Намери ни
To Top

САЩ праща най-добрите си борци на ранкинг турнир в Будапеща

Най-добрите борци на САЩ в свободния стил ще стъпят на тепиха в Будапеща по време на ранкинг турнира „Поляк Имре и Варга Янош Мемориал“ в унгарската столица.

Завръщане на тепиха след олимпийските игри в Токио ще направи Гейбъл Стивънсън в категория до 125 килограма. Това ще бъде негов първи международен турнир след спечелването на златния медал от Игрите в Токио през 2021-а. В категорията му ще са и другите медалисти от миналите олимпийски игри Гено Петриашвили (Грузия) и Таха Акгул (Турция).


САЩ изпраща доказани имена като Кайл Дейк, Дейвид Тейлър, Захид Валенсия, Кайл Снайдър. В категория до 79 килограма американците ще бъдат представлявани от Чандлър Мартселър, който надви петкратния световен шампион и олимпийски шампион от Лондон 2012 Джордан Бъроус за място в националния отбор. При 70-килограмовите Зейн Ретърфорд ще представлява САЩ, а в по-ниските категории до 65, до 61 и до 57 килограма янките ще изпратят Никълъс Лий, Витали Арухау и Зейн Ричардс.

Категориите в свободния стил започват на 13-и юли. Казахстан, Грузия, Киргизстан и Монголия са изпратили борци за всяка една от десетте категории на турнира. Иран са изпратили седем борци, а Азербейджан двама.

Ощр от категория Бойни Спортове