Намери ни
To Top

Георги Петров: Явно съм талисманът на Нефтохимик

Във вторник от шампиона ВК Нефтохимик 2010 (Бургас) официално обявиха, че един от стълбовете на тима – Георги Петров, остава при шампионите за поне още един сезон. 23-годишният посрещач е продукт на школата на клуба, а в мъжкия състав влиза като ученик, за да запише името си срещу 5 от 6-те титли на „нефтохимиците“. 

Ето какво каза посрещачът, който е един от вечните любимци на феновете в бургаската зала „Младост“, за официалния сайт на ВК Нефтохимик 2010.

– Жоро, отново си в Нефтохимик и отново си шампион.


Това случайно ли е?

– Явно съм своеобразен талисман за клуба. Успяхме да спечелим титлата този сезон, в който нямах преки заслуги във финалната част, но с много от състезателите в клуба се шегувахме, че щом съм в залата, значи всичко е наред.

– Още не си навършил 24 – ще го направиш през август, но вече си петкратен шампион на България. Как се помага на такива момчета като 19-годишния Виктор Недялков, който сега идва от Славия?

– Аз винаги съм отворен да помогна на всекиго в отбора. Смятам,че това е функция, която ми е присъща специално в този клуб.

– В този ред на мисли, като се върнем на драматичните битки с ЦСКА и Хебър по пътя към шестата титла, как се „играят“ такива мачове на трибуните?

– Ами трудно е, много е трудно да си отстрани, но гледах да бъда плътно до отбора си и да оказвам подкрепа във всеки момент

– Само подвикваше ли отстрани за кураж или даваше и някакви указания?

– Треньорския екип даваше достатъчно указания, а и състезателите знаеха отлично какво трябва да направят спортно-технически. Реших, че би било излишно и аз да ги натоварвам допълнително с информация

– Чувстваш ли Бургас като свой дом?

– Няма как да е иначе. Макар и да съм роден в друг град – Сливен, целият ми живот е в Бургас. Тук е моето семейство и, разбира се, Нефтохимик 2010.

– Значи оставането ти в отбора и за сезон 2023/2024 беше неизбежно, така ли?

– Да, и вече казах, че съм благодарен на клуба и всички около него за това, което правят за мен. Искам да се отблагодаря по най-добрия начин – с желани резултати на игрището.

– Какво промени треньорът Атанас Петров в хода на сезона?

– Според мен внесе спокойствие в един по-емоционален период от сезона, в който намерихме трезвата мисъл отново и просто заиграхме волейбол, както можем.

– Къде точно надвихте обявения за суперфаворит Хебър?

– Мое мнение е, че на фона на първите три победи по-рано в сезона от страна на Хебър, имаше леко подценяване, което за нас беше добре дошло. Вярвахме, че имаме сили и това е нашата година. Останалото бе показано на терена.

– Кога ти лично усети, че Нефтохимик има сили да се пребори за титлата?

– При нас всичко се случваше, както гласи приказката “Апетитът идва с яденето”. С всяка победа във втората част на сезона започвахме да вярваме все повече, че можем и заслужаваме.

Снимки: Startphoto | Снимки: Sportal.bg

Ощр от категория Волейбол