Намери ни
To Top

Гарет Бейл спрял да гледа Формула 1 след Гран При на Абу Даби 2021

Гарет Бейл разкри, че е спрял да гледа Формула 1 след скандалния финал на сезон 2021, в който според уелсеца Люис Хамилтън е бил „ограбен“ в битката за титлата с Макс Верстапен.

Припомняме, че Верстапен спечели своята първа титла след един доста противоречив финал на Гран При на Абу Даби, която бе рестартиране само обиколка преди края, въпреки че не всички процедури бяха спазени до край. В този последен тур на „Яс Марина“ Хамилтън нямаше голям шанс да се защити от Верстапен, тъй като той бе с много стари твърди гуми, а Верстапен бе със свежи меки сликове.

Впоследствие случилото се в Абу Даби бе анализирано от ФИА, които прецениха, че „човешка грешка“ на тогавашния рейс директор Майкъл Маси е довела до случилото се на „Яс Марина“.


По-късно австралиецът беше освободен от своя пост и заменен от дуото Нилс Витих и Едуардо Фрейташ, които си деляха поста през миналата година. След гафа на Фрейташ от Гран При на Япония обаче единствено Витих остана да ръководи състезанията от Формула 1.

Бейл, който наскоро прекрати активната си кариера като футболист и се насочи към голфа гостува на YouTube канала Random Golf Club, където бе попитан дали гледа Формула 1.

„Знаете ли, не гледам след случилото се с Люис преди няколко години. Не беше честно. Фактът, че той трябваше да мине през целия този трафик и не можеше да спре в бокса… Това не беше състезание“, отговори Бейл.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт