Намери ни
To Top

Гибралтар – Франция (съставите)

Звездният състав на Франция гостува на Гибралтар в третия си мач от квалификациите за Евро 2024. Възпитаниците на Дидие Дешан са с пълен актив от 6 точки до момента, след като разгромиха с 4:0 Нидерландия, а след това спечелиха с 1:0 визитата си на Ейре. Гибралтар очаквано е на дъното в групата, без спечелена точка и с голова разлика 0:6.

Това е първи официален мач между двата отбора.


 

Дешан залага на най-добрите си футболисти. В атака започват Килиан Мбапе, Оливие Жиру и Кингсли Коман, а Антоан Гризман ще действа в средата на терена, заедно с Едуардо Камавинга и Орелиен Чуамени. На вратата започва дебютантът Брис Самба вместо получилия контузия на последната тренировка Майк Менян. Защитното каре на „петлите“ оформят Бенжамен Павар, Уесли Фофана, Ибрахима Конате и Тео Ернандес. За Фофана това също е първи мач с екипа на националния тим.

Домакините, водени от уругвайския селекционер Хулио Рибас, също са подредени в 4-3-3. Нилс Хартман, Лий Каскиаро и Николас Поцо стартират в предни позиции, но предвид класата на съперника едва ли ще имат много възможности да застрашат вратата на Самба. 


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол