Намери ни
To Top

Иво Иванов: Имам чувството, че ще видя един много добър българин в НБА много скоро

Писателят Иво Иванов е на мнение, че Александър Везенков има потенциал за добра кариера в Националната баскетболна асоциация. Според известния спортен журналист и автор лидерът на Олимпиакос може да се превърне в един от най-добрите играчи в лигата, стига да му бъде предоставен шанс.

Имам чувството, че ще видя един много добър българин в НБА много скоро. Според мен Александър Везенков е играч, който може да се включи в лигата, да влезе в Сакраменто, но те трябва да направят някои корекции в състава си, за да се случи това.


Той може веднага да се превърне в един от най-добрите играчи в лигата, стига да му се дадат необходимите минути за това. Винаги съм го харесвал. Той е комплексен играч. Той е отборен играч. Няма нужда да дриблира прекалено много с топката. Вижда игрището подобно на Йокич и Дончич и според мен има голям потенциал, но трябва да му бъде гласувано доверие в Сакраменто. Дано да дойде в САЩ. Аз искам да го гледам на живо”, заяви Иванов пред БНТ.

Иво Иванов също така коментира и историческия успех на Денвър Нъгетс в Лигата на извънземните. Никола Йокич и компания спечелиха титлата след победа с 4-1 на финала срещу Маями Хийт.

Има няколко причини за титлата на Денвър в Националната баскетболна асоциация. Те бяха най-добрият отбор като комуникация помежду си, а като синхрон бяха абсолютно хармонизирани, работеха заедно, а не поотделно. Разполагаха и с най-добрия играч в света в лицето на Никола Йокич. Това е баскетболист какъвто не е имало в историята на световния баскетбол. Един човек роден на две крачки от България, който не е атлетичен, няма релефна мускулатура, не отскача, движи се на пръв поглед бавно и тромаво, но разполага с най-важното оръжие в баскетбола, а то се намира между двете му уши. Няма по-могъщо нещо в баскетбола от интелекта. Баскетболният коефициент на интелигентност на Никола Йокич е изумителен. Той вижда игрището по друг начин, играта, геометрията на баскетболното игрище. Той чете развитието на дадена комбинация няколко хода преди всички останали. Той играе шах, а всички останали играят не се сърди човече”, добави Иванов.

Ощр от категория Баскетбол