Намери ни
To Top

Каляри се завърна в Серия “А” след година извън елита

Отборът на Каляри спечели реванша срещу тима на Бари с минималното 1:0 от финалния плейофен двубой за влизане в Серия “А” и така се завърна в италианския елит след само година във втория ешелон на “Ботуша”.

Момчетата на Клаудио Раниери изковаха успеха по възможно най-драматичния начин след като резултата след края на редовните 90 минути завърши без да падне гол. Така срещата отиваше към нулево равенство, но в четвъртата от шестте минути добавено време дойде и победното попадение.


То се случи след като Леонардо Паволети получи убийствено подаване, озовавайки се сам срещу вратаря, и хладнокръвно прати топката в мрежата.

Така съставът на Каляри се присъединява към отборите на Фрозиноне и Дженоа, които спечелиха директна промоция и през следващата кампания 2023/2024 ще се състезават в първото ниво на италианския футбол. Те ще заемат местата на тимовете на Специя, която напусна Серия “А” тази вечер след като загуби баража от Верона, както и на Кремонезе и Сампдория, които изпаднаха директно.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол