Намери ни
To Top

И Алекс Ринс напусна Гран При на Италия заради контузия

След като в петък заводският пилот на Хонда Жоан Мир се оттегли от Гран При на Италия заради контузия в кутрето на дясната ръка, вчера подобна съдба сполетя и неговият бивш съотборник в Сузуки Алекс Ринс. Настоящият пилот на LCR Хонда получи тежка контузия на десния си крак при падането си по време на вчерашния спринтов старт на „Муджело“.

Няколко часа след края на състезанието от екипа на Ринс обявиха чрез пост в социалните мрежи, че испанецът има фрактури на тибиата и фибулата на десния си крак.

„Пилотът на LCR Хонда Алекс Ринс получи фрактури на своите тибиа и фибула.


Той ще се подложи на първата си операция тази вечер в университетската болница „Кареги“ във Флоренция, където докторите ще му поставят външен фиксатор, който да стабилизира десния му крак и да намали оттока. Той ще остане под наблюдение и след като получи разрешение ще се завърне в Испания за последна операция“, се казва в съобщението на LCR Хонда.

Още снощи Ринс публикува снимка от болницата във Флоренция, на която ясно се вижда, че първата операция е била успешна.

„Първата операция мина. Благодаря на всички за съобщенията. Ще работим по-здраво от всякога, за да се върна скоро“, написа Ринс.

Тази травма вади Ринс не само от днешната Гран При на Италия, но и поне от следващите два старта в MotoGP, които ще бъдат в Германия и Нидерландия следващите две седмици. Според правилника на MotoGP от LCR Хонда няма да бъдат задължение да използват резервен пилот на „Заксенринг“ идната седмица, но на „Ассен“ вече това ще трябва да се случи. Почти сигурно LCR Хонда ще може да разчита на тестовия пилот на Хонда Щефан Брадъл, който е много вероятно да се включи още за домашната си Гран При на Германия след седмица.

След оттеглянето на Ринс на стартовата решетка на „Муджело“ днес ще застанат 22-ма пилоти, включително участващите с „уайлд кард“ Микеле Пиро (Дукати) и Лоренцо Савадори (Априлия). Алекс Ринс трябваше да стартира 10-ти днес, но след оттеглянето му пилотите зад него ще минат с по едно място напред.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт