Намери ни
To Top

Аманда Нунеш се отказа на върха

Аманда Нунеш (23-5) сложи край на кариерата си в професионалния ММА. Бразилката съобщи това непосредствено след победата ѝ над Ирен Алдана в главанта битка на събитието UFC 289, което се проведе във Ванкувър.

Бразилката надделя над Алдана с единодушно съдийско решение след пет рунда здрава битка. Шампионката в две категории защити поясите си, като използва отлична борба и тежки удари в стойка, за да си спечели гласовете на страничните арбитри.


Първите два рунда бяха сравнително равностойни, но в третата част Алдана започна да се изморява и събарянията на Лъвицата ставаха все повече. Нунеш използваше умело боксови комбинации и удари с лакти, за да отнеме от фокуса на опонентката си от Мексико и да атакува с поваляния в двата крака.

В края на битката Алдана беше окървавена и подута, докато шампионката нямаше сериозни следи от боя по лицето си. 

„Преди доста време казах на половинката ми и майка ми, че ще се откажа. Дойде време да го направя“, заяви Нунеш пред Даниел Кормие, а след това благодари на UFC за подкрепата през годините.

Бившата състезателка на Американ Топ Тийм слаа край на кариерата си като носителка на поясите в категории петел и лека. 

35-годишната бразилка държи няколко рекорда в най-елитната ММА организация в света. Сред тях са най-много победи в шампионски двубои при дамите (11), най-дълъг период като шампион (3096 дни), най-много победи в женските дивизии (16).

Ощр от категория Бойни Спортове