Намери ни
To Top

Теофимо Лопес с доминация над Джош Тейлър

Теофимо Лопес завоюва титлата на Световната боксова организация (WBO) в категория джуниър-уелтър с победа с единодушно съдийско решение над Джош Тейлър. Двамата оглавиха бойна карта в Ню Йорк.

След дванайсет рунда битка Лопес бе обявен за победител с резултати 115:113, 115:113 и 117:111.

Двубоят започна сравнително равностойно.


Боксьорите си размениха по два рунда, като предимно ползваха разучвателни удари с предна ръка и ъперкъти. Прекъсвания на играта заради клинчове не липсваха. Теофимо бе по-активният от двамата бойци, като Тейлър изчакваше за контраатаки.

Боксьорът от Бронкс започна да взима превес между петия и осмия рунд. Лопес изглеждаше по-бърз, агресивен и остър в атаките си в тези рундове, докато Тейлър изглеждаше все едно събира сили за късните рундове.

Дясната ръка на Теофимо служеше като най-добро оръжие за него в този двубой. В деветата част той успя да нарани сериозно опонента си, който изглеждаше, че няма отговор за атаките на Лопес. Преди началото на десетата част треньорите на шотландеца го насърчиха да се хвърли в атака и да търси нокаута, но той не се доближи до приключване на двубоя.

Дванайстият рунд завърши по епичен начин с дивашки размени от двамата боксьори. Нито един от тях не искаше да остави решението в ръцете на съдиите, но все пак се стигна до такова. В крайна сметка победата бе присъдена на 25-годишният Лопес. Това бе негова 19-а победа в 20 професионални двубоя.

Ощр от категория Бойни Спортове