Намери ни
To Top

Шамар от братовчед на Хабиб предизвика реакции в Интернет

Дагестанецът Абубакар Нурмагомедов стана още по-известен след изминалия уикенд, но не заради уменията си като боец. Братовчедът на Хабиб Нурмагомедов се изправи срещу Елизеу Залески на събитието UFC Vegas 74.

След три рунда битка съдиите присъдиха победата на Залески, но преди да се случи това Абубакар удари шамар на съперника си. Това се случи при подадена ръка за поздрав от страна на Залески след последния гонг.


Реферът на двубоя Дан Мираглиота се намеси веднага след шамара и така предотврати още една евентуална неспортсменска проява.

Този шамар предизвика бурни реакции в Интернет, като някои фенове на бойните спортове написаха, че Абубакар е “позор за фамилията Нурмагомедов” и го оприличиха на клоун сред редиците на дагестанските бойци.

Абубакар има две победи и две загуби в UFC. В организацията той стана най-популярен с участието си в сбиването между щабовете на Конър Макгрегър и Хабиб Нурмагомедов след битката между двамата през ноември, 2018-а. 33-годишният дагестанец размени удари с Макгрегър и неговия съотборник по време на мелето, а след това отнесе наказание и парична глоба от Спортната комисия на щата Невада.

Ощр от категория Бойни Спортове