Намери ни
To Top

Нювил начело в рали „Сардиния”, Ожие отпадна

Тиери Нювил (Хюндай) е начело в рали „Сардиния”, 6-и кръг от Световния рали шампионат (WRC) в края на втория пълен ден на състезанието. Развръзката днес дойде в следобедните отсечки, където лидерът Себастиен Ожие (Тойота) катастрофира и отпадна, а Нювил, който започна деня трети, прескочи съотборника си Есапека Лапи и излезе начело.

Ожие катастрофира в 14-ата отсечка, предпоследната за деня, а след като подмина колата на 8-кратния световен шампион Лапи върна газта и така улесни излизането начело на Нювил. Преди неделните отсечки разликата между Нювил и Лапи е 36,4 секунди.


Сутринта Лапи започна деня с аванс от 0,1 секунди пред Ожие, който излезе начело в първата отсечка в събота, но във втората Есапека пак излезе начело. Последва много сериозна атака на Ожие, която му позволи да натрупа аванс от над 18 секунди пред Лапи до финала на 11-я етап в края на сутрешната програма.

Но в 12-ата отсечка Себ стана третият пилот на Тойота, който има проблеми с преодоляване на водните препятствия, това се повтори и в следващата отсечка, а в 14-ата той катастрофира.

Отпадането на Ожие изкачи на третото място световният шампион Кале Рованпера, който вчера изскочи от 7-о на 4-о място при второто минаване на 50-километровия етап „Монте Лерно”.

Ощр от категория Спорт