Намери ни
To Top

Ювентус сключи сделка с федерацията по второто дело, клубът може да се размине само с глоба

Има голяма вероятност Ювентус да избегне ново лишаване от точки или поне то да бъде минимално, съобщават водещите спортни издания на Апенините. Става въпрос за второто дело, което Италианската футболна федерация води срещу клуба, като този път става въпрос за нерегламентирано изплащане на заплати по време на първия локдаун, свързан с пандемията от коронавирус през 2020 година.

Както е известно, на 15 юни беше предвидено да бъде разгледано въпросното дело. Клубът обаче е постигнал споразумение с федералния прокурор Федерико Кине и така крайният изход на съдебния процес беше изместен за още днес.


Така със сигурност “Старата госпожа” ще избегне санкция, подобна на тази от 10 точки, която беше наложена преди седмица заради обвинение във фалшифициране на капиталови печалби.

В местните вестници обаче донякъде има разногласие относно какво точно ще бъде наказанието. Според “Гадзета дело спорт” има два варианта: Ювентус или да бъде лишен с две-три точки и въпреки това да успее да се класира за Лигата на конференциите, или да отнесе само солена глоба. В “Тутоспорт” са убедени, че ще има само парична санкция, но предупреждават, че УЕФА така или иначе може да изхвърли “бианконерите” от евротурнирите. От “Кориере дело спорт” също залаган на глоба, но не подминават варианта с отнемане на точки за следващия сезон.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол