Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot448391.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Вицешампионът на Чехия представи Калоян Балабанов – Sportove
Намери ни
To Top

Вицешампионът на Чехия представи Калоян Балабанов

Вицешампионът и носител на Купата на Чехия Жихострой (Чешке Будейовице) представи българския волейболист Калоян Балабанов като първото си ново попълнение.

“Започваме представянето на новите попълнения с посрещача Калоян Балабанов, който идва в Жихострой от отбора на шампиона на българската първа лига Нефтохимик (Бургас). Големият боец бе един от опорите на отбора по пътя към титлата и бе определен за MVP на 5-ия финален мач. 24-годишният Калоян Балабанов е висок 198 сантиметра и изигра два страхотни сезона с фланелката на най-добрия български клуб от Бургас.


През сезон 2021/22 той спечели сребро в Суперлигата на България и Купата на България, а през миналия сезон Нефтохимик Бургас вече достигна върха, след като победи с 3:2 в решаващия 5-и мач от плейофния финал срещу друг топ български отбор – Хебър (Пазарджик). Именно в ключовите моменти упоритият Балабанов изведе отбора до успеха”, написаха в сайта на Жихострой.

“Калоян е от типа играчи, които искат да побеждават. Той показа, че може да поеме отговорност и да извлече най-доброто от себе си, когато нещата станат трудни – точно онези типове, от които се нуждаем. Говорихме няколко пъти и той изпита голямо желание да дойде при нас и да играе за Жихострой. Като левичар, той също може да бъде много неприятен за съперниците ни в нападение. Очакваме той да бъде един от нашите опори през следващия сезон“, каза генералният мениджър на клуба Роберт Мифка.

Снимки: Startphoto

Ощр от категория Волейбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558