Намери ни
To Top

Европейски спортен празник в столичното 81 СУ „Виктор Юго“

Над 200 деца взеха участие в спортен празник, който се проведе днес столичното 81-во иновативно училище „Виктор Юго“, район Младост.  В него участие взеха както възпитаници на самото учебно заведение, така и бъдещи ученици от детски градини №59 “Елхица“ и №56 „Здравец“.

Участниците се забавляваха със спортни и щафетни игри, като за спортните усмивки допринесе Школа по лека атлетика „Дарко тийм“, която освен със спортни специалисти се включи и с атрактивен талисман, който радваше децата – осата Дарко. За отличната организация се погрижиха и голям брой доброволци, сред които младежи от столични училища и млади спортни специалисти от Национална спортна академия „Васил Левски“.


На 9 май се навършиха 16 години членство на България в Европейския съюз, което ни дава повод да превърнем месец май в европейски месец и да отбележим членството на държавата ни в голямото европейско семейство с европейски спортен празник. Държавата ни се присъединява към Европейското семейство през 2007 година, вярвайки в думите на един от Бащите-основатели на ЕС – Жан Моне „Няма бъдеще за хората на Европа, освен в съюз“.

Събитието беше организирано от Асоциацията за развитие на българския спорт (АРБС), Неделно училище при храм „Рождество Христово“, Неделно училище при храм „Св. Мчца Параскева“, Асоциация на българите боледуващи от алергични и белодробни заболявания, Театрална компания „Празното Пространство“.

По време на спортното събитие бе акцентирано върху обединяващите ценности на ЕС – свобода, мир, равенство, семейство, отговорност, справедливост, толерантнност и солидарност, а събитието бе реализирано в рамките на   на инициативата FitforKids Europe, съ-финансирана по програма Еразъм на Европейския съюз – обществена многокомпонентна интервенция, която се прилага в Дания, България, Италия, Португалия и Турция и цели да подобри начина на живот и здравето на децата и техните семейства и да подобри и оптимизира тяхното здравословно тегло.

Ощр от категория Спорт