Намери ни
To Top

Александър Везенков: Играя моята игра и искам да помагам на отбора

Българската суперзвезда в състава на Олимпиакос Александър Везенков отново застана пред камерата на Sportal.bg, за да разкрие какво е настроението и какви са емоциите преди финала в Евролигата, колко тежък съперник е Реал Мадрид и да благодари на хилядите фенове на гръцкия гранд, които подкрепят отбора в Каунас. 

– Успяхте ли да си починете след полуфинала и какво е настроението ори теб и в отбора преди предстоящия финал срещу Реал Мадрид? 
– Да, успяхме. Готови сме, отборът е на 100% и всеки един от нас мисли за мача.


 

– Срещу Реал изглежда ви се получава през този сезон. Как видя полуфинала срещу Барса и за теб резонно ли бе и да са на финал?
– Това, което прави Реал Мадрид в последния месец е нещо уникално. Само като видим откъде се върнаха, от 2-0 за Партизан и биха два пъти Партизан в Белград пред 20 000 човека. Падаха с 18 точки в петия мач, вчера падаха с 10 точки, нямат четирима играчи от тяхната ротация и то все на идентични позиции, така че те са готови, но и ние сме напълно готови, мотивирани и щом са на финал, значи заслужават. 

– Два пъти ги победихте през сезона, смяташ ли, че третият път ще бъде на щастие? 
– Както казах и преди мача с Монако – няма никакво значение какво е станало през сезона. И Монако ни беше победил два пъти, но ние ги бихме вчера. Това е финал, това е нещо, за което и двата отбора са работили много, за да стигнат до тук и най-добрият ще победи. 

– Какво е най-важното нещо, което трябва да направите в този мач? 
– Трябва да контролираме темпото, борбеността, трябва да спечелим борбата, трябва да играем същата защита като второто полувреме вчера (б.р. на полуфинала срещу Монако) и още по-добро нападение. 

– Тази награда, която спечели за MVP на редовния сезон в Евролигата дава ли една допълнителна доза самочувствие на паркета? 
– Не. Аз си играя моята игра, искам да помагам на отбора и правя това, което правя с награда или без. 

– Има ли някакво напрежение, както в началото на мача с Монако? 
– Мисля, че повече беше липса на концентрация, защото видяхме, че второто полувреме макар и да падахме с 12 точки, бяхме по-концентрирани и направихме по-добри нападения и вдигнахме интензитета в защита. В утрешния мач не трябва да допускаме спад от 20 минути, защото може би няма да ни стигне времето, за да победим. 

– Тази защита, която показахте в третата част и допуснахте само 2 точки, дава ли ви някакво допълнително самочувствие, че можете да се справите с всеки по всяко време? 
– Да, но това е Реал Мадрид. Те знаят големите мачове, те винаги са на голям форум, така че трябва от първата минута да сме агресивни и да покаже, че заслужаваме да спечелим тази титла. 

– Какво искаш да кажеш на феновете на Олимпиакос? 
– Че им благодарим. Знаем колко тежка е тази дестинация, а има и избори в Гърция. Много им благодарим, че са тук. Знаем, че ще дойдат още повече хора и ще се радваме да спечелим и с тях. 

– Разбра ли навреме за прогреса на Балкан в полуфиналите? 
– Да, макар че моята прогноза беше да се класират в пет мача, те се класираха в четири. Играят добре и мисля, че са близо да станат и те шампиони.

Ощр от категория Баскетбол