Намери ни
To Top

Очаквайте на живо: ЦСКА – Балкан

Шампионът Балкан получава първи шанс затвори серията с ЦСКА и да се класира отново за финала в Националната баскетболна лига. Тимът на Петър Златанович гостува на „армейците“ в столицата тази вечер от 19:00 часа за четвъртия мач от серията между двата тима, където резултатът към момента е 2-1 победи в полза на ботевградчани.

Балкан постигна пълен обрат в серията и след като загуби първото си домакинство в Ботевград, тимът първо защити дома си във втория си домакински мач, а след това си върна предимството с 85:70 в София преди два дни. „Зелените“ бяха по-добри през второто полувреме на третия двубой и с две последователни без ответни серии си отключиха двуцифрена преднина по пътя към победата.


Евентуален пети мач от серията ще се проведе в Ботевград, но за да се случи това, то ЦСКА е длъжен да покаже по-добро представяне от това, което видяхме в последните две срещи. Определено в редиците на „червените“ се усеща липсата на Венцислав Петков и Драган Зекович, които не успяват да помогнат на своя отбор заради контузии. Единственият постоянен състезател в състава на домакините е Брандън Йънг, докато много повече се очаква от Зейн Ноулс, който губи персоналната си битка с Мануел Суарес.

Балкан пък може да се похвали с постепенно вдигане на успеваемостта от далечно разстояние. Както е известно, отборът пропусна 26 тройки в първия мач, но след това започна да намира мерника си и в последните два двубоя отбеляза съответно 35% и 38% от далечна дистанция. Друг ключов фактор за преднината на ботевградчани е бившият играч на Кливланд Кавалиърс Денг Адел, който придаде голяма доза енергия на отбора си и успешно замести капитана Димитър Димитров, който също е с травма.

ЦСКА – БАЛКАН 
НАЧАЛО: 19:00 ч. 
ЗАЛА: „ЦСКА“ 
СЪДИИ: Мартин Хорозов, Николай Цинцаески, Младен Субашиев

Ощр от категория Баскетбол