Намери ни
To Top

Ален Шмит: Все още правим твърде много тактически грешки

Българските национали по джудо все още правят твърде много грешки и трябва да повярват в себе си, за да постигат успехи. Това мнение изрази старши треньорът на отбора Ален Шмит след световното първенство в Доха.

„В определени категории имаме ниво, за да продължим в състезанието и да стигнем до медал, но все още правим твърде много тактически грешки“, заяви Шмит, цитиран от федерацията по джудо.

„В други сме далеч от това ниво, но всекидневната работа и натрупаният опит са единственият начин да преодолеем тази разлика през следващите години.


А това, което сме като екип, бих описал така: малко повече трябва да повярваме в себе си, а не бъдем толкова „срамежливи“ като много „спокойното море“, за да можем да видим вълните и да пометем конкуренцията“.

На шампионата в Доха джудистите от България не успяха да стигнат до отличия, като лидерите Ивайло Иванов, Марк Христов и Янислав Герчев загубиха много оспорвани битки и отпаднаха.

По време на шампионата Иванов получи болки от стара травма, контузия сполетя и Борис Георгиев. И двамата в момента минават рехабилитации.

Следващият старт за националите ще бъде Гран при в Линц (Австрия) от 25 до 27 май. България ще бъде с петима състезатели – Янислав Герчев (66), дебютантът Валентин Бонев (73), Георги Граматиков (81), Габриела Димитрова (52) и Лидия Брънчева (70).

За турнира са заявени 474 джудисти от 71 държави.

Ощр от категория Бойни Спортове