Намери ни
To Top

Откриха новата зала “Арена Бургас”

Новата мултифункционална спортна зала “Арена Бургас” бе открита на специална церемония днес в присъствието на президента на България Румен Радев и министъра на младежта и спорта Весела Лечева. Съоръжението посрещна първото си голямо събитие, след като прие третия двубой от полуфиналната серия между Черноморец и Рилски спортист.

„За мен е огромно удоволствие да бъдем днес тук, за да открием най-модерното спортно съоръжение в България. Изграждането на съвременна спортна инфраструктура е от ключово значение за развитието ни като нация, не само за постигане на високо спортно майсторство, но и най-вече за масов спорт, за подобряване здравето на хората и духовното и физическо развитие на младите хора.


 Бургас, най-модерно развиващият се град в България, заслужава и отдавна чака тази зала. Тепърва ще се усеща ефекта за Бургас и за региона, защото мащабите й предлагат възможност за международни състезания от най-висок клас в много видове спорт. Това е огромен успех за бъдещето на града“, каза Радев.

„Едно дълго чакане, изпълнено с огромни очаквания, за това спортно съоръжение, което да даде възможност, тук, в България, в Бургас, да бъдат организирани най-големите и вълнуващи спортни събития. Минахме през много предизвикателства, но любовта към спорта ни даде сила и възможност да обединим усилия, така че това спортно съоръжение да бъде открито и да даде шанс на най-добрите отбори. Нека утрешният ден да даде възможност на най-добрите състезатели, на бъдещите шампиони. Аз съм сигурна, че можем да имаме още един Александър Везенков, един от най-големите баскетболни играчи, обявен за Баскетболист №1 на Европа. Пожелавам успех на това спортно съоръжение“, добави Лечева.

Ощр от категория Баскетбол