Намери ни
To Top

В РБ Лайпциг нямат притеснения около Финансовия феърплей

Спортният директор на РБ Лайпциг Макс Еберл, е уверен, че германският клуб може да генерира достатъчно приходи от трансфери, за да изпълни разпоредбите за Финансовия феърплей.


„Това не беше и не е проблем за нас“, каза Еберл пред “Кикер”, без да уточнява числа. “Зюддойче Цайтунг” съобщи, че от УЕФА искат Лайпциг да генерира близо 150 милиона евро. “Билд” посочи сумата като значително по-висока от 100 милиона, за да отговаря на правилата на Финансовия феърплей. „Имаме собствени задачи в спортно и финансово отношение. За нас като клуб приходите от трансфери винаги са били изключително важни. Моите предшественици вече свършиха много добра работа тук и генерираха доста приходи“, добави Ебърл.

Лайпциг трябва да получи около 60 милиона евро за трансфер на френската си звезда Кристофър Нкунку в Челси, който трябва да се осъществи през следващите седмици. Нападателят на „червените бикове“ Доминик Собослай пък има освобождаваща клауза от 70 милиона евро в договора си, а интересът е от страна на Нюкасъл.

Носителят на Купата на Германия за миналия сезон вероятно ще продаде още трима свои футболисти, които в момента са преотстъпени в други клубове. Това трябва да се случи през лятото. Лайпциг си осигури привличането на Николас Зейвалд и Бенямин Шешко от австрийския Залцбург за общата сума от около 45 милиона евро. Двата клуба са с общ спонсор “Ред Бул”.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол