Намери ни
To Top

Сблъсък в Бистрица: ЦСКА 1948 и Левски се впускат в битката за бронза

ЦСКА 1948 и Левски се изправят един срещу друг в първия двубой от плейофите в топ 6 на efbet Лига. Срещата започва в 20:00 часа на стадион „Витоша“ в Бистрица.


„Червените“ водят с пет точки в класирането пред отбора на Елин Топузаков, като срещата дава старт на битката за бронзовите медали в шампионата.

И двата тима завършиха с поражение редовния сезон – Левски загуби с 0:1 от Локомотив (Пловдив) на „Лаута“, а ЦСКА 1948 отстъпи със същия резултат от Славия в Бистрица. Трябва да се отбележи, че футболистите на Тодор Янчев имаха по-малко време за почивка, тъй като през седмицата имаха полуфинален реванш в турнира Sesame Купа на България, където играха 120-минутен двубой с Локомотив (София).

В редиците на ЦСКА 1948 вече на линия е Ивайло Чочев, който се превърна в герой срещу „железничарите“ за купата – полузащитникът вкара и двете попадения, които пратиха „червените“ на финала. В тима на Янчев с трайни контузии са Райън Бидунга, Евгений Сердюк и Джонатан Перейра. Всички останали асове на „червените“ са готови, като националът Радослав Кирилов обяви пред медиите, че третото място продължава да бъде приоритет за отбора.

От състава на Левски със сигурност отпада панамският защитник Хосе Кордоба, който е с травма. В състава на Елин Топузаков се завръщат две от основните фигури от халфовата линия на „сините“ – Филип Кръстев и Андриан Краев, които пропуснаха срещата на „Лаута“ със „смърфовете“ в последния кръг от редовния сезон заради наказания. При успех в Бистрица „сините“ ще се приближат на две точки от третото място.

Освен третото място, което ще донесе медали на своя притежател в крайното класиран, важна в общ план е и четвъртата позиция. Това придава допълнително значение на срещата в Бистрица тази вечер. Припомняме, че участието на Лудогорец и ЦСКА 1948 във финала за купата гарантира, че четвъртият ще мери сили със седмия за място в предварителните кръгове на Лигата на конференциите през лятото. В битката за четвъртото място са още Черно море и Локомотив (Пловдив) – „моряците“ са на една точка за Левски, а „смърфовете“ на четири.

ЦСКА 1948 – Левски 

Вероятни състави: 

ЦСКА 1948: Наумов, Петров, Елитон, Сидклей, Фуртадо, Чочев, Умарбаев, Русев, Педриньо, Кирилов, Колев

Левски: Андреев, Петрис, Сундберг, Ван Дер Каап, Цунами, Краев, Кръстев, Роналдо, Рикардиньо, Стефанов, Уелтон


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига