Намери ни
To Top

Ботев (Враца) и Спартак (Варна) посягат към важни три трочки в битката за спасение

Ботев (Враца) приема Спартак (Варна) в двубой от първия кръг на плейофната фаза на efbet Лига. Мачът на стадион “Христо Ботев” стартира в 17:30 часа, а главен съдия ще бъде Владимир Вълков.

Двата тима се намират в последната група на изпадащите и оттук до края на сезона ще се борят за своето оцеляване в елита. Врачани излизат в днешния двубой като лидери в групата с 28 точки и поне към момента са фаворити за оцеляване, с оглед на позицията си.


Иначе Ботев не се намира в най-добрата си форма, тъй като в последните си 5 мача има само 1 победа – срещу Локо (София) с 2:1. В миналия кръг обаче отборът отстъпи на ЦСКА с тежкото 5:1 и сега определено ще иска да се върне на правилния път.

Спартак от своя страна излиза като последен в групата. “Соколите” нямат право на почти никакви грешки до края, ако искат да запазят елитния си статут и през следващия сезон. Те са един от отборите, вкарали най-много голове в тази група, но определено проблемът им е играта в защита, тъй като са допуснали цели 60 попадения в своята врата. Варненци имат едва 17 точки след 30 изиграни срещи. Подобно на Ботев (Враца) Спартак също има само 1 победа в последните си 5 срещи – срещу Септември (София). В предишния кръг пък допуснаха неприятна загуба от градския съперник Черно море с 3:2.

Старши треньорът на Спартак Димитър Димитров има доста проблеми с отсъстващи футболисти. Жоао Марио, Родни Антуи, Луан и Иван Дичевски са контузени, а Пламен Димов и Евандро са аут заради картони. Така в групата на варненци попаднаха немалко юноши, които може да получат своя шанс в днешната среща.

Последният мач между Ботев и Спартак завърши с победа за тима от морската ни столица, но във Варна с 2:1. В последната среща във Враца пък “зелените” се наложиха с 1:0.

БОТЕВ (ВРАЦА) – СПАРТАК (ВАРНА)

Вероятни състави: 

БОТЕВ: Костов, Фелипе, Кавдански, Фераресо, Мендоса, Гаврилов, Барбоса, Гаврилов, Маринов, Генов, Переа 

СПАРТАК: Фигейредо, Карамоко, Цветков, Сиера, Белоусов, Митев, Йорданов, Климентов, Руменов, Ивей, Баланюк

НАЧАЛО: 17:30 часа 
СТАДИОН: “Христо Ботев”, гр. Враца 
СЪДИЯ: Владимир Вълков


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига