Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot445009.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Марек си връща играчи от чужбина за новия сезон – Sportove
Намери ни
To Top

Марек си връща играчи от чужбина за новия сезон

След като отборът на Марек Юнион Ивкони (Дупница) завърши на 11-то място в крайното класиране на Efbet Супер Волей, мина през успешен плейаут с Дунав (3:1) и запази мястото си в елита за новия сезон 2023/24, от клуба обявиха, че започват селекция за предстоящия шампионат.

„Работим по селекцията на отбора за новия сезон вече водим разговори с различни волейболисти“. Това обяви мениджърът на Марек Людмил Найденов пред zadupnitsa.com.

„Няма да изневеряваме на политиката си, а именно да разчитаме на наши кадри.


Факт е, че нивото в клубния ни волейбол е вече осезаемо скочило, а и ще бъде още по-силно следващата година, затова и ние все пак ще вземем мерки. Знаете че имаме не малко волейболисти, които сме дали под наем и в чужбина и в България, като в следващите дни продължаваме разговорите с тях, за да преценим възможностите и шансовете да останат през новия сезон в Дупница. Първенството ни е вече в Топ 7 на Европа като ниво и качество, така че е безсмислено да се правят трансфери в слаби шампионати само заради идеята да се каже, че играе някой в чужбина. Трябва наистина оферти от добри отбори и първенства да пристигнат, за да се мисли в посока трансфер“, коментира Найденов.

„В зависимост от момчетата, с които се разберем да останат – ще преценим дали ще търсим на други постове. Имаме млади и талантливи момчета, които миналата година за първи път играха при мъжете, дадохме им шанс, макар да знаехме риска, който поемаме. Надявам се, че вече с натрупания игрови опит и умения, през новия сезон ще вдигнат нивото си. Поне 5-6 от тях ще продължат лятото и с различните национални отбори, т.е. няма да спират тренировъчен процес“, допълни клубният началник.

Снимки: Startphoto

Ощр от категория Волейбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558