Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot444607.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Унай Емери: Победителят от Ювентус – Севиля е фаворит за Лига Европа – Sportove
Намери ни
To Top

Унай Емери: Победителят от Ювентус – Севиля е фаворит за Лига Европа

Трикратният победител в Лига Европа Унай Емери вярва, че който спечели полуфинала между Ювентус и Севиля ще е фаворит за спечелването на турнира. Мениджърът на Астън Вила коментира развитието на състезанието в интервю за „Гадзета дело Спорт“.

„Ювентус – Севиля е като страхотен финал. И казвам това с огромно уважение към Рома на Моуриньо и Леверкузен на Чаби Алонсо.


Убеден съм, че който спечели между „бианконерите“ и андалусийци ще бъде фаворит за трофея в Будепаща. Юве заради качеството на състава си, а Севиля заради шампионския манталитет в този турнир“, сподели Емери.

„Аз ще подкрепям Севиля, но ако играчите на Алегри са концентрирани върху този турнир, Ювентус ще започне с леко предимство. „Бианконерите“ вървят нагоре. Ако си спомням правилно, те не са печелили международен трофей от 90-те години. Юве обаче трябва да подходи с огромно уважение към Севиля през всичките 180 минути. С новия треньор те се възстановиха и имат опитни играчи. Не отстраниха Манчестър Юнайтед случайно. Да играеш на „Санчес Писхуан“ е трудно за всеки“, допълни испанският наставник.

Попитан каква е тайната да спечелиш Лига Европа, той отговори: „Подходът трябва да е такъв, че това е на 100% приоритет, не второстепенна купа. И Севиля, от клуба до феновете, го приема по този начин. Те знаят, че не могат да се борят за Шампионската лига с Реал Мадрид и живеят за Лига Европа, сякаш това е световно първенство“.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558