Намери ни
To Top

Отвъд океана отбелязаха представянето на Везенков

Базираната в Сакраменто медия „SacTown Sports“ определи като запомнящо се представянето на българския национал Александър Везенков във вчерашния решителен пети мач с Фенербахче на четвъртфиналите в Евролигата. Лидерът на Олимпиакос записа 17 точки и 5 борби при победата над „фенерите“ с 84:72, чрез която гръцкият колос се класира за Финалната четворка за втора поредна година.

„Везенков – състезател, който попадна в радара на ръководството на Сакраменто като потенциално ново попълнение за следващия сезон, нанесе по-голямата част от щетите си в решителните моменти от двубоя. Крилото отбеляза 10 от 17-те си точки в последната четвърт във вечер, в която българинът грабна 5 борби и открадна 1 топка за 33 минути на терена. 27-годишният баскетболист завърши мача със стрелба 7/10 от зоната за две точки и 3/3 от наказателната линия, като отбеляза всичките си точки около или в подкошието, докато демонстрираше бързата си стрелба при опитите си от средно разстояние. Това беше запомнящо се представяне от Везенков, който обмисля сериозно трансфер в НБА след края на настоящия сезон с Олимпиакос“, пишат от sactownsports.com.

Както е известно, двубоят бе изгледан на живо от старши треньора на Сакраменто Майк Браун, който засипа с похвали Везенков след мача. Според най-добрия наставник в НБА за настоящия сезон българинът може да се превърне в състезател от най-високо ниво в най-силната лига в света.

Ощр от категория Баскетбол