Намери ни
To Top

Пловдив Мамбас се класира за полуфиналите в регион Юг

Пловдив Мамбас стана последният полуфиналист в регион Юг. Тимът си гарантира мястото в Топ 4 след успех в решителния трети мач с Академик Пловдив -2 с 89:65 в зала „Сила“. В спор за място на финала победителите ще се изправят срещу лидера в редовния сезон Хасково.

След размяна на кошове на старта, Пловдив Мамбас се възползва от все по-честите пропуски на състава на Йордан Иванов и след десет минути игра поведе с 18:6.


Разликата скочи до 19 през втория период, но преди почивката символичните домакини намалиха за 34:44. Съперникът им обаче отново започна да увеличава преднината си след паузата и преди решителната четвърт бе напред с 67:47. До края Пловдив Мамбас поддържаше аванс от около 20 точки и спечели.

Илиян Ставрев завърши с 26 точки и 11 борби за победителите, но с 8 грешки. Дилян Барбов има 20 точки и 7 борби, а Хайдар Баракат се отчете с 14 точки и 14 борби, но също с 8 грешки. За Академик -2 Кръстомир Михов записа 14 точки и 11 борби, а по 12 точки вкараха Александър Язаджиев (7 борби) и Йоанис Кикрилис.

Ощр от категория Баскетбол