Намери ни
To Top

Пау Гасол: Развълнувам се да видя дали Испания ще продължи да бъде №1 в света

„Като привърженик на баскетбола, аз просто очаквам с нетърпение да наблюдавам хубава игра. На всеки турнир искам да виждам как отборите са се подготвили. Винаги е интересно, защото сега с определени играчи, първенството ще бъде много силно. А и винаги има страни, които са фаворити, нали така? Развълнуван съм са видя и дали Испания може да продължи да играе на високо ниво и да бъде номер 1 в света“, коментира пред специализираното издание eurohoops.


net бившият испански национал Пау Гасол за наближаващато Световно първенство по баскетбол. 

42-годишният Гасол определи като „много специално“ преживяването си с националния тим на Испания на шампионата през 2006 година, когато завоюва титлата. 

„Беше много, много специално. Играхме наистина добре през цялото първенство. Спечелихме убедително повечето мачове и се представихме на много високо ниво. Срещу Аржентина се получи топ мач, изключително изискващ. За съжаление, аз се контузих, но това ни даде някаква допълнителна сила и задружност. Много съм горд с това, което направихме“, каза испанецът. 

По повод натурализирането на чуждестранни баскетболисти в националните отбори, включително на американеца Лоренцо Браун в испанския тим, Пау Гасол заяви: 

„Правилата са такива с причина. А правилата позволяват това са се случи – да се добавят натурализирани състезатели. Имаше доста дискусии около Лоренцо, защото не играе в местен отбор. Но, ако правилата го позволяват и играчът добавя стойност към отбора, това ти носи по-голям шанс да побеждаваш. Нещата се получиха доста добре за Испания и нашият тим стана европейски шампион през миналата година. Ако кажем, че Томас Уолкъп играе за Гърция и те спечелят Световното първенство, мисля, че феновете им ще бъдат щастливи, нали? Не знам дали правилата ще се променят в даден момент. Това е нещо, което ФИБА трябва да реши.“, заяви бившият испански баскетболист. 

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Баскетбол