Намери ни
To Top

Васил Евтимов: Спечелихме страшна битка

Наставникът на Черноморец Васил Евтимов сподели мнението си за победата над Спартак Плевен със 75:69, чрез която отборът му се класира за полуфиналите в НБЛ. 

„Миналата година ни победиха, но според мен тази година сме по-класният отбор. Имаме по-голяма ротация. Виждате в такива мачове, които са през няколко дни, е голям плюс, че имаме повече хора от пейката.


Играчите вече ме разбраха. Казах им, че за 20 години като играч, само веднъж са ме гонили от тренировка – в университета, Дийн Смит ме изгони и на следващата тренировка имаше кръв на терена. Те разбраха защо го направих. Те, ако бяха готови за игра, нямаше да започнат с 0-15 в първия мач. След втория шамар трябва да се събудим и да играем баскетбол. 

Днес спечелихме страшна битка. Нискорезултатен мач, за нас 75 точки са малко, но нашата цел бе те да не вкарат повече от 75 точки, защото в тяхната зала… Искам да поздравя всички от моя отбор, играхме здрава защита. Пазихме добре, с изключение на няколко микроситуации. Върху тях ще работим и ще ги коригираме. Като цяло искам да отлича един играч – Симеон Лепичев. Неговото присъствие на терена беше плюс 20 с него на терена. Когато му казах – Мони, златен си, той ме попита защо. Казах, че виждам когато е на терена, какво се случва. Той е 7/7 от стрелба и 2/3 от фаула. Нещото, което ни помогна да спечелихме днес са наказателните удари – бяхме 81%. Всеки един детайл се броеше“, коментира Евтимов. 

Ощр от категория Баскетбол