Намери ни
To Top

Диагонал на Добруджа преминава във Франция

Нападателят на волейболния Добруджа Жулиен Георгиев ще продължи кариерата си във френския Сен Кентен, който играе в Лига B или втора дивизия, съобщи регионалният вестник „Ан Нувел“.

Диагоналът, който през последния сезон игра в родния си Добруджа 07, ще играе във Франция за пръв път през кариерата си, като в местния отбор трябва да самени бразилския нападател Даниел Бала, който напуска тима. Бала изкара три сезона във Франция, като освен в Сен Кентен е играл и в корсиканския Аячо.

Жулиен Георгиев, който е висок 200 см, е юноша на Добруджа, като с родния си клуб печели два пъти Купата на България и веднъж става шампион на страната.


През 2017 година е избран на спортист №1 на Добрич, като в същата година в мача срещу Черно море реализира впечатляващите 42 точки.

Той е играл още за Монтана, като през кариерата си има и един сезон в турския Соргун. Бил е и проектонационал по времето на селекционера Силвано Пранди, но е отпаднал от окончателния състав за евроквалификациите.

Новият му отбор Сен Кентен завърши на трето място редовния сезон в Лига B. Той се класира за плейофите, но в полуфинталите отпадна от Илакез с 1:2 победи.

Снимки: Startphoto

Ощр от категория Волейбол