Намери ни
To Top

Клоп: Юнайтед ще вземе точките, от които се нуждае

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не вярва отборите, които са пред мърсисайдци в битката за топ 4, да загубят толкова точки до края на сезона, че „червените“ да успеят да влязат в четворката. Вчера Манчестър Юнайтед отстъпи на Брайтън и остана на четири точки пред Ливърпул, който е в серия от пет поредни победи. Клоп заяви, че отборът ще направи всичко възможно да свърши своята работа, но очаква „червените дяволи“ също да вземат нужното, да запазят мястото си пред мърсисайдци.

„Останалите отбори са пред над и ако те печелят своите мачове, нямаме шанс.


Има и такива, които в момента са зад нас, но могат да спечелят всичките си мачове до края. Брайтътн е точно такъв отбор, имайки предвид как играха снощи. В момента имаме 59 точки. Можем да съберем максимум 71. Юнайтед има 63 и се нуждае от осем от 15-те възможни точки, които може да спечели. Мисля, че ще вземе точките, от които се нуждае. Ние обаче си имаме достатъчно работа. Мачът с Брентфорд ще е много труден. Те наистина са добри на контраатака. Играчите и мениджърът им са страхотни. Всичко, което можем да направим, е да свършим нашата работа. Имайки предвид начина, по който отборите от топ 4 играха през целия сезон, не изглежда някой от тях да загуби повече мачове, отколкото ще спечели до края. Искаме да завършим сезона възможно най-напред в класирането. Това може и да е петото място. Тотнъм, Брайтън и Брентфорд обаче вероятно също се борят за това.

Имахме нужда от момент, в който да почувстваме, че тръгваме в правилната посока. Това беше второто полувреме срещу Арсенал. Беше наистина важно. Ако тя бяха вкарали три или четири гола, щяхме да стигнем най-ниската си точка. Завърнахме се и дори можехме да спечелим“, заяви Клоп на днешната си пресконференция.

Германецът бе помолен да коментира и слуховете, че Джеймс Милнър се разбрал с Брайтън да премине при „чайките“ след края на сезона, а по същото време Ливърпул преговаря за трансфер на халфа на Брайтън Алексис Мак Алистър.

„За Мили мога да кажа, че през години, в това число и в последните месеца, винаги сме имали добра комуникация. Той знае колко много го ценя и бих искал да продължа да работя с него. Решението обаче ще бъде негово и в определен момент той ще го обяви. Нищо от положителните неща през последните седем години нямаше да се случи без него. Вие първи ще научите, ако нещо се случи. Нямам какво да кажа по другия въпрос“.

„Диого Жота продължава да има проблеми с гърба. Има натъртено ребро. Боби Фирмино все още не тренира с отбора. Надяваме се да се присъедини към заниманията през следващата седмица. Тиаго ще бъде опериран и е аут до края. За Хендо ще видим. Вчера беше на скенер, но все още нямаме резултатите“, добави Клоп относно новините около състава преди утрешното домакинство на Брентфорд.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол