Намери ни
To Top

Доктор Марко очаква Верстапен да има предимство в Маями

Серхио Перес спечели по категоричен начин спринта за Гран При на Азербайджан, след което с доза късмет триумфира и в основното състезание по улиците на Баку миналата седмица.

По този начин мексиканецът стопи общо 9 точки от аванс на своя съотборник Макс Верстапен на върха в генералното класиране във Формула 1. Световният шампион завърши съответно трети и втори в двете състезания край бреговете на Каспийско море.

Преди началото на петия състезателен уикенд за годината нидерландецът има аванс от 6 пункта пред Перес в битката за световната титла.


А според моторспорт съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко именно Верстапен ще бъде този, които ще има предимство в Гран При на Маями този уикенд.

„Там виждам Макс отново да е отпред – заяви доктор Марко пред австрийското издание OE24 преди уикенда в Южна Флорида. – В квалификацията, както беше и в Баку, Шарл (Леклер) може да е много бърз, но в състезанието очаквам отново ние да имаме предимство. Аз обаче залагам на моите оръжия: в хода на сезона Макс е човекът, той е по-постоянният.“

Австриецът също така обърна внимание и на задаващия се дуел за световната титла между Верстапен и Перес. По думите на Марко ръководството на Ред Бул няма да се меси в битката и ще остави двамата си пилоти да решат спора помежду си на пистата, освен ако не се стигне до сериозни инциденти между тях.

„В Баку и двамата се бориха за най-бързата обиколка до последно. Докато нещата са в едни разумни граници ние няма да се месим. Няма нужда да се притеснявате за атмосферата в отбора, тя е добре. Чеко се събуди в Азербайджан и Макс също не отстъпва. Но аз не се притеснявам – докато ние имаме предимство тази битка вътре в отбора ще бъде вълнуваща“, обясни доктор Марко.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт