Намери ни
To Top

Барчовски – за серията на Олимпиакос и мелето между Партизан и Реал Мадрид в Евролигата

Селекционерът на мъжкия национален отбор по баскетбол Росен Барчовски, който е и начело на ЦСКА отговори на въпросите на Sportal.bg свързани с мачовете от Евролигата. Той коментира четвъртфиналната серия между Олимпиакос с българския национал Александър Везенков. Гръцкият гранд и турският Фенербахче си размениха по една победа в първите два мача в Пирея, а следващите две срещи са в Истанбул (5 и 9 май).


Играе се до три успеха от пет мача. 

„Положението на Олимпиакос стана много тежко. Почти цял сезон са фаворити, първо място (б.р. в редовния сезон) и изведнъж сега са на косъм. Много тежко гостуване. Фенербахче е много добър отбор, с много добър треньор и страшна атмосфера. Може и да свърши серията в Истанбул, но вътрешното ми чувство и опитът ми показват, че ще има пети мач. Олимпиакос ще излезе победител, така както ми се иска на мен.“, заяви Барчовски. 

Не пропуснахме да поговорим и за мелето, в което участваха баскетболистите на Партизан и Реал в мач №2 от серията в Мадрид.

„Има обяснение. Такива сбивания не са за първи път в баскетбола, но са малко по-характерни за хокея. Навремето, особено в НБА това се случваше през три мача. Партизан категорично надигра Реал Мадрид, неслучайно. Има много причини, но не ми е мястото тук да правя анализи. Когато мачът вече беше свършил при 15 точки разлика, имам чувството, че не издържаха нервите на пейката и на играчите на терена на Реал.

Провокацията може би дойде от Люл, но това беше баскетболен фаул. Може би глупава реакция на Пънтър, но след това според мен искрата беше запалена от разочарованието на отбора на Реал, който виждаше, че губи. Сбиването много трудно се спира. Това беше ненормална постъпка на Ябуселе. Това е криминално деяние. Такава хватка от борбата да те метнат…ако ти си борец и знаеш как да падаш – добре ама това е баскетбол. Съответно върху теб пада човек 120 килограма и на всичко отгоре не на тепих, където е меко, а на дърво. Това може да му счупи гръбнака, може да го убие. Това е супер опасно и наказание от пет мача е абсурдно, това е наказание за много време. Това е моето мнение. Общо взето за третия мач щетите са по-големи за Партизан, като сложим и контузията на Екзъм. Въпреки всичко смятам, че атмосферата в Белград ще помогне и серията ще приключи там, може още и в третия мач.“, завърши баскетболният специалист.

Снимки: Sportal.bg

Ощр от категория Баскетбол