Намери ни
To Top

На живо: Григор Димитров – Карлос Алкарас

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу шампиона от миналата година и световен номер 2 Карлос Алкарас.

Очаква се мачът да започне около 21 часа наше време.

Топ ракетата ни за втори път в кариерата си ще се изправя срещу супер талантливия испанец, като в предишния случай на осминафиналите на “Мастърс”-а в Париж Алкарас спечели убедително с 6:1, 6:3.

Димитров преодоля първото си препятствие в испанската столица Грегоар Барер чрез два тайбрека, но жребият не беше благосклонен към него и го изправи срещу Алкарас още в третия кръг.


Все пак, представянето на Гришо в първия двубой беше позитивно, особено на фона на отказването му от турнира в Барселона поради болест. Най-добрият резултат на българина в Мадрид е четвъртфинал от 2015 година, а пет пъти в предишните си девет участия е достигал поне до осминафиналите.

Алкарас вече показа мощта си на клей с титлата в Барселона този сезон, но в Мадрид започна по-трудно със загуба на първия сет срещу Емил Руусувуори, което го принуди да прави обрат. Тийнейджърът стигна до финала в четири от петте турнира, в които е участвал този сезон.

При физическите проблеми на Рафаел Надал и Новак Джокович и доскоро дори на Стефанос Циципас, то Алакрас се очертава като основен фаворит за всички титли на клей, включително и на “Ролан Гарос”.

Ощр от категория Тенис