Намери ни
To Top

Баная: Не падам защото водя колоната

Световният шампион в MotoGP Франческо Баная отхвърли предположенията, че допуска грешки и пада в състезанията докато е начело, само защото кара без напрежение и може би губи концентрация. В Остин Баная записа петото си падане докато е начело на колоната откакто е пилот в MotoGP.

„А колко състезания съм спечелил докато съм начело – отговори на въпроса с въпрос Пеко. – Според мен, този въпрос няма правилен отговор.


Аз така побеждавам – водя колоната и контролирам разликата. Това е моят начин да печеля. Може би трябва да започна да работя и по нещо по-различно. Може би в Остин щеше да е по-правилно да пусна Алекс Ринс напред, за да го гоня и да видим какво щеше да стане.”

Баная повтори това, което каза веднага след падането си в Остин.

„Тази година ситуацията е коренно различна в сравнение с 2022 – обясни световният шампион. – Сега разполагаме с най-добрия мотоциклет, миналата година не беше така. Трябва да разберем по-добре мотора и аз да подобря представянето си. Анализирахме всичко, което стана с тима и сме наясно какво трябва да правим оттук нататък.”

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт