Намери ни
To Top

Иван Алипиев пред Sportal.bg: Фактът, че сме фаворити може да ни изиграе лоша шега

Мъжкият национален отбор по баскетбол попадна в група „J“ заедно с Астрия и Норвегия за предварителните квалификации за ЕвроБаскет 2025. Sportal.bg потърси коментара на национала Иван Алипиев за съперниците в последния опит за класиране в следващата фаза на европейските пресявки. 

„Както и предишния път казах, така и сега продължавам да твърдя, че ние сме фаворити независимо от групата. Предишният път бяхме в група с Румъния, Португалия и Кипър, сега с Австрия и Норвегия.


С цялото ми уважение към тези два отбора, с които предстои да играем, но след това лято със сигурност очакванията към нас са много по-големи, след това Европейско, което направихме, дори с немалки шансове бяхме да се класираме на четвъртфинал на Европейското първенство и да продължим в следващата фаза. Не успяхме, но въпреки това смея да твърдя, че сега ние сме фаворити и със сигурност, ако треньорският щаб прецени да ме извика отново за лагера и мачовете, знам, че както аз, така и останалите играчи в отбора ще дадем всичко от себе си, за да преодолеем тази  квалификация и да гледаме напред. Нашата крайна цел е ЕвроБаскет 2025.

Не мисля, че ние сме в позиция да подценяваме който и да е, тъй като не сме някоя от много силните европейски сили. Разбира се, фактът, че според мен сме фаворити със сигурност може да ни изиграе лоша шега, ако се поддадем на това подценяваме и решим наистина да подценим отборите. Но съмнявам се, че ще стане така. Имаме опитни играчи, всеки един от нас е играл срещу много силни отбори, в много силни отбори, против много силни отбори, така че не вярвам да се получи такова нещо при нас.

Относно нашите съперници…по-запознат съм с отбора на Австрия, отколкото с отбора на Норвегия, главно заради периода, който прекарах в Австрия, нищо че не беше много дълъг. Въпреки това имам идея за някои от играчите, успях дори да играя срещу някои от тях. Със сигурност имат нелоши състезатели. Ако успеят да съберат целия си състав, определено ще са отбор, който ще излезе за победа срещу нас. Не вярвам някои от отборите да излезе срещу нас с мисълта, че ще загуби. Със сигурност отборът на Австрия е по-сериозният съперник от двата, с които се паднахме. За отбора на Норвегия нищо не мога да кажа, наистина нямам никаква представа. Както вече казах, ще излезем на 100% във всеки от мачовете.“, заяви Алипиев. 

Ощр от категория Баскетбол