Намери ни
To Top

Дали ще има изненади в последния кръг от редовния сезон в НБЛ

В последния кръг от редовния сезон на Националната баскетболна лига със сигурност ще бъде доста интересно, а преди изиграването на последните пет мача преди плейофите, отново потърсихме бившия национал Бойко Младенов. Той направи своите прогнози за предстоящите сблъсъци специално за Sportal.bg.

Шумен – Левски (26 април – 18:30 ч.) 

Отборът на Шумен играе добре, но всички разчитат изключително много на работата на Ишмаел Ел-Амин на паркета във всеки мач.


Ако неговата игра тръгне, домакините могат да бъдат равностоен съперник на Левски. Като цяло Шумен не е фаворит в този мач. Последен е в класирането, загуби отдавна шансове за плейофите и няма какво да направи срещу по-опитния си и по-корав съперник в лицето на столичния тим. Въпреки че и Левски напоследък не може да намери най-добрия си ритъм, не би трябвало да срещне затруднения при това гостуване. Големият въпросителен тук е позицията, която ще заемат „сините“ при успех или при поражение. Техният мач е пряко свързан като класиране за плейофите с този между Берое и Черно море. Ако Левски спечели в Шумен ще заеме шеста позиция, която праща отбора на четвъртфинал с ЦСКА, а при загуби – съперникът му ще бъде Балкан. При успех на Берое и успех на Левски, Берое пък заема шеста позиция. Като цяло ще бъде доста интересно в последния кръг и особено тези два мача. 
Фаворит: Левски

Балкан – Спартак Плевен (26 април -19:00 ч.) 

Балкан не е в най-добрата си форма преди плейофите, а съперникът им в оследния мач от редовния сезон – Спартак Плевен играе все по-добре и по-добре под ръководството на Любомир Минчев. Тимът от Плевен има реални шансове да изненада ботевградчани в собствената им зала. На практика този сблъсък няма значение за крайното класиране в редовния сезон и не изключвам варианта двата отбора да го използват, пробвайки нещо ново за плейофите. Все пак мисля, че нито Балкан, нито Спартак Плевен ще си позволи отпускане и подценяване. Двата отбора ще се борят докрай, но все пак мисля, че Спартак ще се пребори за успеха в тази среща. 
Фаворит: Спартак Плевен

Академик Пловдив – ЦСКА (26 април – 19:00 ч.) 

ЦСКА изигра два колебливи мача в последните два кръга срещу Ямбол, който загуби и срещу Черно море във Варна, който спечели, но с големи усилия. В крайна сметка проблемите на „армейците“ са ясни. Отсъствието на опитния плеймейкър Брандън Йънг в двете срещи липсата на основния им реализатор в последния мач – Таменанг Чо си каза думата. Доколкото разбирам, има вероятност Йънг да се завърне за мача с Академик, което ще даде импулс на столичани. От друга страна пък домакините навлизат във все по-добра форма преди старта на плейофите, ще играят в собствената си зала, пред собствената си публика и на баскетболистите на Росен Барчовски въобще няма да им е лесно. И за двата отбора този мач няма да повлияе за класирането, така че би трябвало да играят освободено. Все пак давам леко предимство за ЦСКА. 
Фаворит: ЦСКА

Черноморец – Ямбол (26 април – 19:00 ч.) 

Този мач изглежда най-лесен за прогнозиране, защото напоследък Черноморец е неудържим. Баскетболистите на Васил Евтимов са в страхотна форма, ще играят в собствената си зала и няма никакви предпоставки да загубят това домакинство. Те със сигурност ще бъдат пределно мотивирани да спечелят последния си мач от редовния сезон пред погледите на зрителите в Бургас. Това обаче е последен мач и за Ямбол, но за целия сезон. Павел Маринов и Иван Лилов едва ли ще искат да сложат край на участието си в НБЛ през този сезон със загуба и съм сигурен, че ще направят всичко възможно да вгорчат живота на „акулите“. Въпреки това смятам, че Черноморец ще спечели срещата. 
Фаворит: Черноморец

Берое – Черно Море Тича (26 април – 19:00 ч.) 

Както казах и в прогнозата за мача между Шумен и Левски, ще бъде много интересно. Берое се нуждае от задължителен успех, ако иска да заеме шесто място в класирането преди плейофите. Този успех ще изправи тима на Бойко Миленков срещу ЦСКА, а евентуално седмо място ще го срещне с Балкан. Конкретно обаче в този мач разклатеният от проблеми Берое би трябвало да се събере и да покаже истинското си лице, което сме виждали по време на сезона и то е доста добро. Предполагам, че играчите ще са добре подготвени, тъй като само след два дни те ще играят и полуфинал в Балканската лига, а именно Берое е домакин на финалната четворка. От друга страна пък Черно море ще иска да завърши сезона с успех, а мотивацията на младите момчета в състава може и да скъса нервите на домакините. Все пак мисля, че старозагорци ще се справят с мисията си в този мач. 
Фаворит: Берое

Снимки: НБЛ

Ощр от категория Баскетбол